Cum sa iti testezi strategia de tranzactionare

Octombrie 25, 2016 12:45

Simulatorul de tranzacționare - Trading Simulator - îți permite să testezi manual strategiile de tranzacționare, bazându-se pe istoricul datelor și analiza rezultatelor. Pentru a accesa simulatorul de tranzacționare, urmează pașii:

  • Descarcă MT4 Ediția Supremă și asigură-te că MetaTrader 4 este închisă în timpul instalării, urmează instrucțiunile până la finalizarea procesului de instalare, apoi repornește MetaTrader 4.
  • Activează funcția Auto Trading și deschide (Strategy Tester)

Fereastră Tester

Tranzacționarea este realizată prin interfața Mini Terminal.

6.1.Configurarea Strategy tester

  • Deschide Strategy tester prin click pe imagine sau apăsând Ctrl+R. Alege expert advisor-ul cu titlul Admiral – Trading Simulator.ex4, apoi alege instrumentul și intervalul de timp.
  • Dacă nu știi ce tip de testare să alegi, poți opta pentru Open Prices only. Alte setări ar trebui folosite numai de către utilizatorii cu experiență.
  • Apoi, alege fereastra de timp preferată. Asigură-te că există suficiente date istorice pentru această perioadă. Adițional, activează modul vizual.
  • Pentru a face simularea mai autentică, ajustează balanța inițială a contului în opțiunile EA, pentru a se potrivi cu contul real.

6.2.Începerea testării

  • Click pe butonul Start, după ce toate setările sunt ajustate în mod corespunzător, pentru a începe simularea.
  • Apoi se va deschide un grafic nou. La început, testarea este oprită temporar pntru a avea suficient timp să-ți personalizezi graficul după preferințe (implementarea strategiei). Poți modifica culorile graficului, adauga indicatori, si orice alt element de analiza tehnica.
  • Poți salva și încărca șabloane pentru anumite strategii, cu indicatori și culori personalizate, pe care le utilizezi frecvent, pentru a economisi timp. Pur și simplu, încarcă șablonul prin click pe butonul Start test, pentru a-l aplica înainte de a anula întreruperea procesului actual.

Inghețarea ferestrei de simulare

Odată ce totul este setat corect, click pe butonul >> pentru a anula întreruperea și a începe simularea.

6.3.Tranzacționarea cu simulatorul de tranzacționare

Testarea va începe să ruleze imediat ce ai atins butonul >>. Utilizează funcția de glisare din interfața ferestrei de testare pentru a ajusta viteza sau a pune pe pauza procesul, dacă dorești acest lucru.

Fereastra

Tranzacționarea prin simulatorul de tranzacționare funcționează după cum a fost descris mai sus. Ai acces la toate funcțiile de tranzacționare pe care le oferă Mini Terminal într-un grafic obișnuit MT4, cum ar fi calculatorul de tranzacționare sau liniile smart. Află mai multe despre acestea.

Fereastra

6.4.Finalizarea testării

Odată ce ai finalizat testarea, utilizează butonul Stop de pe pagina principală a ferestrei de testare. Mini Terminal din simulatorul de tranzacționare va afișa rezultatele testării.

Fereastra profit net

Tab-rile din fereastra de testare oferă o prezentare generală adițională și statistici vaste ale tuturor tranzacțiilor efectuate pe parcursul testării. Acest lucru îți permite să analizezi și evaluezi strategia cât mai în detaliu posibil.

Fereastra de testare

Tutorial Video

Urmărește tutorialul de mai jos pentru a afla cum poți testa un indicator customizat și aproape orice altă strategie pe date istorice.


metatrader 4

Admiral Markets

Declinarea responsabilității: Acest articol este strict cu caracter informativ și nu reprezintă o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument. Nu există și nu este oferită nici o garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al Admiral Markets. Admiral Markets nu oferă nici o garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existand posibilitatea unei erori tehnice sau umane. Exceptand cazul în care este menționat expres, orice informație legată de prețuri sau cotații de tranzacționare ori instrumente financiare este strict informativă, ar putea să nu mai fie de actualitate și nu este o ofertă de vanzare, cumpărare sau cotare la un preț specificat.

Avertisment Risc: Tranzacționarea CFD/Forex in marjă implică un nivel ridicat de risc. Nu ar trebui să tranzacționați decât dacă înțelegeți deplin modalitatea de funcționare, cum se poate realiza profit, care este riscul la care vă expuneți și cât puteți pierde. Rețineți vă rog că pierderile pot fi teoretic nelimitate și nici o sumă plătită inițial nu va putea limita definitiv riscul. Trebuie să vă evaluați poziția financiară și să vă asigurați că tranzacționarea pe instrumente financiare derivate este pe placul Dvs. Există riscul să pierdeți toate sumele investite. Nu alimentați decât sumele pe care vă permiteți să le pierdeți
Avertizare asupra riscului

CFD-urile sunt instrumente complexe și au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 83% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui să luați în considerare dacă înțelegeți modul în care funcționează CFD- urile și dacă vă puteți permite să vă asumați riscul ridicat de a vă pierde banii.