Brexitul declanșează volatilitatea în piețele financiare

Iunie 24, 2016 09:36

Lira la minimul ultimilor 30 de ani, Bursele de acțiuni în cădere liberă, iar Aurul la maximul ultimilor 2 ani. S-a dezlănțuit iadul spun bancherii, iar singurele protecții sunt Yenul si Aurul.

Lira a pierdut 10% și trage după ea și celelalte valute de risc, respectiv valute regionale, în frunte cu Euro. Panica generată afectează însă toate clasele de active de risc, reacția inițială aducând aminte de falimentul Lehman Brothers din 2008 sau prăbușirea Lirei din 1993.

Valuta câștigătoare este Yenul Japonez, care se apreciază inclusiv în raport cu celelalte valute de refugiu ce atrag acum capitalul panicat, Francul și Euro.

Bursele de acțiuni sunt vândute masiv în toate colțurile lumii, pierzând peste 5% în primele ore după apariția rezultatelor parțiale.

Metalele prețioase atrag capitalul panicat și ating maximele ultimilor 2 ani, în calitatea lor principală de active de refugiu.

Esti pregatit sa tranzactionezi volatilitatea?

https://admiralmarkets.ro/start-trading/


Departamentul de analiză Admiral Markets

Declinarea responsabilității: Acest articol este strict cu caracter informativ și nu reprezintă o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument. Nu există și nu este oferită nici o garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al Admiral Markets. Admiral Markets nu oferă nici o garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existand posibilitatea unei erori tehnice sau umane. Exceptand cazul în care este menționat expres, orice informație legată de prețuri sau cotații de tranzacționare ori instrumente financiare este strict informativă, ar putea să nu mai fie de actualitate și nu este o ofertă de vanzare, cumpărare sau cotare la un preț specificat.

Avertisment Risc: Tranzacționarea CFD/Forex in marjă implică un nivel ridicat de risc. Nu ar trebui să tranzacționați decât dacă înțelegeți deplin modalitatea de funcționare, cum se poate realiza profit, care este riscul la care vă expuneți și cât puteți pierde. Rețineți vă rog că pierderile pot fi teoretic nelimitate și nici o sumă plătită inițial nu va putea limita definitiv riscul. Trebuie să vă evaluați poziția financiară și să vă asigurați că tranzacționarea pe instrumente financiare derivate este pe placul Dvs. Există riscul să pierdeți toate sumele investite. Nu alimentați decât sumele pe care vă permiteți să le pierdețiAvertizare asupra riscului

CFD-urile sunt instrumente complexe și au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 83% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui să luați în considerare dacă înțelegeți modul în care funcționează CFD- urile și dacă vă puteți permite să vă asumați riscul ridicat de a vă pierde banii.