Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
  • Leverage up to:
    1:30 for retail clients,
    1:500 for professional clients
  • FSCS protection
  • Negative balance protection
CONTINUE
Selectarea uneia dintre aceste entități de reglementare vă va afișa informațiile corespunzătoare pe întregul website. Dacă doriți să afișați informații pentru un alt reglementator, vă rugăm să-l selectați.
Selectarea uneia dintre aceste entități de reglementare vă va afișa informațiile corespunzătoare pe întregul website. Dacă doriți să afișați informații pentru un alt reglementator, vă rugăm să-l selectați.

Barilul de titei, potential de crestere la 60 de dolari

Noiembrie 01, 2017 17:51

Cotația barilului de titei WTI (West Texas Intermediate) a inregistrat o crestere importanta in perioada recenta, sporindu-si sansele de a se apropia de zona critica de la nivelul de 60 de dolari.


Cauzele cresterii

Spre deosebire de alte dati cand aproape orice apreciere a cotatiei aparea ca urmare a unui impuls speculativ, in cazul de fata avem o suita de argumente care sustin cresterea din punct de vedere fundamental, legate toate de acordul tarilor membre OPEC + Rusia de a reduce productia zilnica de titei cu 1.8 milioane de barili pe zi. Conform datelor oficiale, in luna octombrie productia zilnica s-a situat la nivelul de 32,78 milioane de barili pe zi, cu 80.000 mai putin decat in septembrie. Pe cale de consecinta, gradul de conformare a crescut la 92% fata de 86%, cat era in luna precedenta, unul dintre cele mai ridicate de la implementarea acordului.

In plus, chiar si Rusia a respectat intelegerea, reducandu-si productia zilnica cu aproximativ 300.000 de barili pe zi fata de nivelul de 11,24 milioane de barili valabil in luna octombrie a anului trecut.

[ Grafic WTI D1 1, sursa: platforma Admiral Markets ]

Din grafic se poate constata faptul ca barilul de titei WTI (West Texas Intermediate) a iesit din canalul de trend ascendent in care s-a inscris in ultimele 4 luni, aspect care ar putea duce la concluzia ca trendul de crestere s-ar putea amplifica.

[ Grafic WTI D1 2, sursa: platforma Admiral Markets ]

Insa, tot din graficul zilnic, dar extins pe o perioada mai lunga de timp, putem constata ca nivelul de rezistenta este extrem de aproape de cotatie, adica in zona a 55 de dolari pe baril.


60 de dolari pe baril, nivelul-tinta

In situatia in care nu apare o amplificare semnificativa a productiei de petrol a Statelor Unite spre exemplu, sau date care sa releve o scadere a gradului de conformare, nivelul de rezistenta mentionat anterior ar putea fi depasit, cotatia indreptandu-se catre urmatorul prag important, cel din zona a 60 de dolari pe baril.

[ Grafic WTI W1, sursa: platforma Admiral Markets ]

In afara de faptul ca este un prag psihologic, nivelul de 60 de dolari este cel al maximelor inregistrate in martie 2017 si, in plus, tot acolo se regaseste si retragerea Fibonacci de 38,2, motiv pentru care o crestere peste acest nivel ar deveni ceva mai putin probabila.

In situatia cealalta, in care cotatia nu va reusi sa sparga definitiv rezistenta din zona de 55 de dolari pe baril, am putea asista la o corectie pana in zona a 47 de dolari, acolo unde se afla si retragerea Fibonacci de 23,6 .Avertizare asupra riscului

CFD-urile sunt instrumente complexe și au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 83% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui să luați în considerare dacă înțelegeți modul în care funcționează CFD- urile și dacă vă puteți permite să vă asumați riscul ridicat de a vă pierde banii.