Analiza EurUsd: minim pe 16 decembrie?

Noiembrie 12, 2015 11:11

Ce a fost va mai fi, şi ce s-a făcut se va mai face; nu este nimic nou sub soare!

Dolarul este încă o dată susținut de semnalele pozitive din economie și din partea membrilor Rezervei Federale. Șansele ca FED să majoreze dobânda cheie la ultima și cea mai importantă decizie din acest an au crescut în acest moment la 70%. Ar putea să își continue tendința în următoarele 30 de zile pentru a include total în preț prima majorare a dobânzii cheie după aproape un deceniu de relaxare a băncii centrale. Și apoi?

Privind înapoi, spre ciclurile precedente de întărire a politicii monetare (1994, 1999 și 2004), Dolarul s-a apreciat în medie cu 7% în cele 100 de zile dinaintea deciziei și s-a depreciat în medie cu 5% în aceeași perioadă după confirmarea deciziei.

Un comportament de tipul Cumpără zvonuri - Vinde fapte, care ne arată încă o dată că tradingul este de fapt un management al psihologiei așteptărilor.

Istoric, un astfel de moment a fost foarte bine indicat, așteptat într-o mare proporție și inclus în preț.

O situație de genul acesta s-ar putea repeta și acum.

PROGNOZĂ EURUSD

Fundamental, o pereche valutară atinge un minim când dinamica așteptată a diferențialului de dobândă atinge un punct extrem.

Acel punct extrem va fi atins când piața este mult prea optimistă în ceea ce privește politica FED și mult prea pesimistă în ceea ce privește politica ECB. Adică atunci când prețul include spre 100% șanse ca FED să înceapă normalizarea și spre 100% șanse ca ECB să continue relaxarea.

Și acel moment nu pare departe. Am putea fi la 30% de procente și 30 de zile distanță.

Ultimul NFP a accelerat speculațiile în această direcție. Datele au arătat 270.000 de locuri de muncă noi create în luna Octombrie. Acest model absurd a adăugat 145k de joburi pe motiv că acestea vor fi joburi noi neraportate, dar estimate de BLS. Adică peste 50% din cele 270k, ca diferență dintre afacerile deschise și cele închise. Ceea ce este total absurd, pentru că anul acesta în SUA s-au închis mai multe afaceri decât s-au deschis. Și ca de obicei, joburile full time au fost inlocuite cu cele part time și prost platite.

Și mai este ECB. Banca Centrală Europeană a lansat deja ipoteza continuării politicii de relaxare în regiune. Ședința de la începutul lunii Decembrie ar putea aduce noi motive pentru deprecierea euro.

Tehnic, EurUsd pare tentat să testeze minimele din luna martie.

Trendul a dezvoltat un pattern de tip LDT (Lower Double Top), o formațiune de redistribuție clasică. Prețul a corectat 25% din trendul descendent de 360 de zile și 3600 pips, indicând o corecție slabă de natură intermediară. Timpul nu susține un nou val descendent, dar această posibilitate necesită confirmare din partea pattern-ului: un minim marginal la jumătatea lunii viitoare (străpungere falsă).

Am putea avea o continuare descendenta si un nou minim, urmat de o revenire după 16 Decembrie (cea mai importanta decizie a anului - live@webinar)


Învață mai multe despre așa numitul Pattern al Trendului: nu rata următoarele webinarii.


Cel mai prețios sfat pentru Tranzacționarea cu succes

"După ce am început tranzacționarea, am căutat și am avut oportunitatea de a învăța de la traderi experimentați. Sfatul acestora, regăsit și în cele mai bune materiale de studiu, a fost același...citește mai departe

și nu uita...

Alătură-te campaniei " Tranzactioneaza Responsabil" desfasurata de Admiral Markets. Începe tranzacționarea responsabilă pe un cont demo cu 5.000 USD virtuali sau pe un cont real cu minim 10 USD.

Urmareste pe Facebook hastagul #iAMtradingNOTgambling, pentru ca aici vei gasi toate sfaturile si gandurile vedetelor implicate in campania "Tranzactioneaza Responsabil".


Cristian Cochințu,

Admiral Markets UK Ltd
Autorizată și reglementată de Autoritatea de Conduită Financiară (FCA UK), FRN. 595450.

Declinarea Responsabilității:

Acest mesaj este strict cu caracter informativ, nu este o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument financiar și nu reprezintă sub nici o formă termeni și condiții oficiale sau angajamente în relația cu Admiral Markets UK Ltd. Nu există și nu este oferită nici o garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al Admiral Markets UK Ltd, Admiral Markets Group AS sau Admiral Markets AS. Admiral Markets UK Ltd nu oferă nici o garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existnd posibilitatea unei erori tehnice sau umane. Exceptand cazul în care este menționat expres, orice informație legată de prețuri sau cotații de tranzacționare ori instrumente financiare este strict informativă, ar putea să nu mai fie de actualitate și nu este o ofertă de vnzare, cumpărare sau cotare la un preț specificat. Admiral Markets UK Ltd este autorizat și reglementat de Autoritatea de Conduită Financiară din Marea Britanie cu seria FRN 595450. Mai multe detalii pot fi găsite pe site-ul Autorității de Conduită Financiară. Adresa Admiral Markets UK Ltd este One Love Lane, LondraEC2V 7JN. Numărul de înregistrare este 08171762. Admiral Markets UK Ltd este de asemenea reglementat sub Directiva Piețe in Instrumente Financiare (MiFID); pentru alte țări pe teritoriul Uniunii Europene, Admiral Markets UK Ltd oferă servicii sub regimul MiFID de passportare.

Tranzacționarea produselor financiare derivate, în marjă, implică un nivel ridicat de risc. Nu ar trebui să tranzacționați pe Forex sau CFD decât dacă înțelegeți deplin modalitatea de funcționare, cum se poate realiza profit, care este riscul la care vă expuneți și cât puteți pierde. Rețineți vă rugăm că pierderile pot fi teoretic nelimitate și nici o sumă plătită inițial nu va putea limita definitiv riscul. Trebuie să vă evaluați poziția financiară și să vă asigurați că tranzacționarea pe instrumente financiare derivate este pe placul dvs. Există riscul să pierdeți toate sumele investite. Nu investiți decât sumele pe care vă permiteți să le pierdeți. Mai multe detalii despre riscul aferent tranzacțiilor financiare pe www.AdmiralMarkets.ro


Avertizare asupra riscului

CFD-urile sunt instrumente complexe și au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 83% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui să luați în considerare dacă înțelegeți modul în care funcționează CFD- urile și dacă vă puteți permite să vă asumați riscul ridicat de a vă pierde banii.