Am anticipat prăbușirea Burselor încă din 2010. Iată dovada că 2016 va fi apogeul Crizei Financiare Globale

Ianuarie 20, 2016 09:33

Articol publicat în Octombrie 2010, preluat de Daily Business, Cotidianul, Money și alte publicații.

"Criza globala va continua pana in 2016, cand va atinge apogeul dupa o severa recesiune cauzata de datoriile suverane uriase ce necesita masuri de austeritate fara precedent si o invazie de bani de hartie aruncati in piata (SUA, UK, UE, etc) sau imprumuturie uriase (Romania, Grecia, etc), ce va afecta si mai mult puterea de cumparare deja in scadere. Urmarile vor fi dezastruose, un genocid al sistemului social global, cresterea dramatica a gradului de saracie si falimentul sistemului bancar si monetar.


De ce 2016? Pentru ca istoria se repeta, ciclurile economice din secolul trecut indica o astfel de evolutie. Sa ne intoarcem in timp si sa ne reamintim momentele importante.

1914-1915 Primul razboi mondial - conditiile dificile au dus la inchiderea burselor, redeschise apoi de la un nivel minim
1948-1949 Raportul Price/Earnings (Capitalizare/Profit Net) atinge minimul secolului. Indicele Dow Jones raportat la puterea de cumparare a dolarului a atins un nivel minim.
1982-1983 Incheie o perioada de recesiune prelungita, in care indicii bursieri cotati in Aur (bani reali, cei de hartie sunt fiind doar mijloace de plata) ating minimul secolului, inflatia si dobanzile ating un nivel record.

Un ciclu de 34 de ani ce ne indica un nou moment dramatic in 2016. Nu e suficient? Sa continuam cu analiza perioadelor intermediare de 17 ani:

1931-1932 Cea mai severa criza financiara din istorie, cunoscuta ca Marea Depresiune din anii 30, soldata cu colapsul sistemului bancar.
1965-1966 Incheie o perioada de expansiune economica in care indicele Dow Jones se apropie pentru prima oara de 1000 puncte. Economia globala isi revene dupa razboi atingand maximul.
1999-2000 Marcheaza finalul celei mai favorabile perioade din punct de vedere economic, consemnand un maxim al indicilor bursieri si mai important cea mai mare valoare reala din istorie.

A urmat doar un bubble speculativ alimentat de lacomia manipulatoare a bancilor centrale si de investiții, sustinute de guverne, ce se va finaliza doar in 2016.

Cum? Printr-o reorganizare a lumii, prin noi forme de guvernare, noi tehnologii bazate pe alocarea mai eficienta a resurselor naturale, o noua moneda globala, etc. Sa fim pregatiti, ce e mai rau va urma, si mai rau – va dura!

Ce putem face? Solutia este o alocare inteligenta a veniturilor, cu o dinamica eficienta a redistribuirii, pentru a acoperi pierderile cauzate de taxe si bani creati sau imprumutati.

Astfel, in loc sa platiti taxe reale pe venituri iluzorii mai bine platiti taxe iluzorii pe venituri reale."

Update 2016


La nivel global, capitalizarea bursieră a pierdut peste 5 trilioane de dolari de la începutul lui 2016, după 7 ani de creștere alimentată de banii creați de băncile centrale din întreaga lume. Bursa de la București a pierdut 15% în primele două săptămâni ale anului și pare că va repeta scenariul din 2007-2008.

Indicii bursieri cotați în bani reali (AUR), au corectat trendul descendent început în anii 2000. Asta înseamnă că probabilitatea ca Bursele de acțiuni să urmeze o cădere liberă, iar Aurul să înceapă un trend ascendent este foarte mare.

A început deja: vezi evoluția în timp real direct în brower (File/Open a Demo Account).

Dow Jones, SP500 sau DAX30 au stabilit un maxim descendent ce indică un foarte probabil Bear Market, ce ar aduce un declin de aproximativ 50% din creșterea începută în 2009.

Aurul a corectat 50% din trendul ascendent început în anii 2000 și pare pregătit pentru un nou Bull Market.


Contactează-ne sau înregistreazaă-te pentru a învăța cum poți obține expunere pe profiturile generate de furtuna de pe burse, cu efecte devastatoare asupra economiilor globale și implicit asupra nivelului de trai.

Viitorul banilor tăi - 3 ghiduri esențiale pentru investiții și economii

Cristian Cochințu,

Admiral Markets UK Ltd
Autorizată și reglementată de Autoritatea de Conduită Financiară (FCA UK), FRN. 595450.

Declinarea Responsabilității:

Acest mesaj este strict cu caracter informativ, nu este o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument financiar și nu reprezintă sub nici o formă termeni și condiții oficiale sau angajamente în relația cu Admiral Markets UK Ltd. Nu există și nu este oferită nici o garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al Admiral Markets UK Ltd, Admiral Markets Group AS sau Admiral Markets AS. Admiral Markets UK Ltd nu oferă nici o garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existnd posibilitatea unei erori tehnice sau umane. Exceptand cazul în care este menționat expres, orice informație legată de prețuri sau cotații de tranzacționare ori instrumente financiare este strict informativă, ar putea să nu mai fie de actualitate și nu este o ofertă de vnzare, cumpărare sau cotare la un preț specificat. Admiral Markets UK Ltd este autorizat și reglementat de Autoritatea de Conduită Financiară din Marea Britanie cu seria FRN 595450. Mai multe detalii pot fi găsite pe site-ul Autorității de Conduită Financiară. Adresa Admiral Markets UK Ltd este One Love Lane, LondraEC2V 7JN. Numărul de înregistrare este 08171762. Admiral Markets UK Ltd este de asemenea reglementat sub Directiva Piețe in Instrumente Financiare (MiFID); pentru alte țări pe teritoriul Uniunii Europene, Admiral Markets UK Ltd oferă servicii sub regimul MiFID de passportare.

Tranzacționarea produselor financiare derivate, în marjă, implică un nivel ridicat de risc. Nu ar trebui să tranzacționați pe Forex sau CFD decât dacă înțelegeți deplin modalitatea de funcționare, cum se poate realiza profit, care este riscul la care vă expuneți și cât puteți pierde. Rețineți vă rugăm că pierderile pot fi teoretic nelimitate și nici o sumă plătită inițial nu va putea limita definitiv riscul. Trebuie să vă evaluați poziția financiară și să vă asigurați că tranzacționarea pe instrumente financiare derivate este pe placul dvs. Există riscul să pierdeți toate sumele investite. Nu investiți decât sumele pe care vă permiteți să le pierdeți. Mai multe detalii despre riscul aferent tranzacțiilor financiare pe www.AdmiralMarkets.ro









Avatar-Admirals
Admirals O soluție completă pentru cheltuieli, investiții și gestionarea banilor

Mai mult decât un broker, Admirals este un centru financiar care oferă o gamă largă de produse și servicii financiare. Facem posibilă abordarea finanțelor personale printr-o soluție all-in-one pentru investiții, cheltuieli și gestionarea banilor.