3 Strategii de Tranzactionare pe Termen Scurt 2015.11.25

Noiembrie 25, 2015 14:25

Dacă vrem să înțelegem trendurile este critic să înțelegem contra-trendurile. Natura corecției ne indică forța trendului și ne permite să ne poziționăm în trend cu risc limitat, chiar în momentul în care acesta este pe cale să accelereze.

DEFINIȚIE

Contra-trendurile sunt acele mișcări împotriva trendului în forță care-l mențin intact. O zi de contra-trend este acea zi care stabilește un maxim ascendent față de precedenta in cazul trendului descendent, sau un minim descendent în cazul trendului ascendent.

TIPURI DE CORECȚII

Prin natura lor sunt minore, adică acele corecții pe termen scurt de de 1-4 zile (grad 1) și 7-12 zile (grad 2), respectiv intermediare.

Mai jos, corecțiile minore de grad 1 împotriva unui trend intermediar și durata acestora.


Graficul EurUsd Daily in platforma de tranzactionare MetaTrader 4 Supreme Edition

Mai jos, un contra-trend minor de grad 2 împotriva unui trend intermediar. Precedenta mișcare descendentă reprezintă o corecție de natură intermediară împotriva trendului primar.

Graficul SP500 Daily in platforma de tranzactionare MetaTrader 4 Supreme Edition

În condițiile unui trend puternic presupunem că mișcarea împotriva lui va fi de 1 până la 4 zile. În cele din urmă, trendul trebuie să consolideze sau să corecteze mai mult și mișcarea împotriva lui va fi de 7 până la 12 zile, uneori chiar 13.

SEMNALE DE TRANZACTIONARE

Un Inside Day după maxim 4 zile de contra-trend ascendent ce arată o încetinire reprezintă un "cadou" din partea pieței. Un adevărat trigger ce permite un Stop protectiv în apropiere, ușor peste maximul precedent.

Mai jos două situații cu inside day după un counter-trend, ce reprezintă o oportunitate de intrare în piață pe minimul descendent al zilei următoare cu stop peste maximul precedentei (inside day).

Nu permitem o zi ascendentă (higher high) pentru că ne indică o corecție mai amplă, de 7-12 zile.


Graficul EurUsd Daily in platforma de tranzactionare MetaTrader 4 Supreme Edition

Un Reversal Day/Week împotriva unui contra-trend necesită o continuare imediată (follow through), altfel este o problemă cu trendul (slăbiciune). Anticipăm o accelerare a trendului și permitem o lumânare/bară de consolidare (zi sau săptămână în funcție de timeframe).

Mai jos un Reversal Week ce necesită o continuare rapidă în sus, după maxim o săptămână de consolidare (small range day), altfel probabilitățile indică un maxim secundar.


Graficul SP500 Weekly in platforma de tranzactionare MetaTrader 4 Supreme Edition

Rețineți un al treilea aspect, în continuarea celui de mai sus.

Ziua Semnal apare când numărul de zile în direcția trendului este semnificativ mai mic decât numărul de zile. Altfel spus, când prețul recuperează foarte rapid o corecție și nu există o divergență a volumului (în scădere pe contra-trend, în creștere pe trend). Același raționament pentru săptămâna semnal.

Ar trebui să fim atenți doar la o eventuală fază finală a trendului (last leg up/down) și ar trebui să avem o strategie de poziționare înaintea străpungerii, pe o micuță congestie de 2-3 zile sau o corecție de 1 zi.

Mai jos mișcarea în direcția trendului a durat semnificativ mai puțin decât cea împotriva trendului, care a fost o corecție intermediară de 50% în timp și preț.

Ziua semnal este ziua care mai probabil pregătește o mai probabilă străpungere. Fie contra-trendul de 1 zi pe suport, fie micuța consolidare pe suport.


Graficul Gold Daily in platforma de tranzactionare MetaTrader 4 Supreme Edition

Da, o străpungere este mai probabilă decât o respingere și este logic să credem asta din moment ce mișcarea în direcția trendului este semnificativ mai rapidă decât cea împotriva trendului.

Însă, atenție la trendul de rang superior. Mai jos graficul săptămânal ne arată că o astfel de poziționare ar trebui abandonată dacă un nou minim este urmat de o revenire (reversal) și nu de o corecție slabă ce eșuează sub minimul precedent (swing low) cum ar indica rezolvarea în jos a acestui pattern.


Graficul Gold Weekly in platforma de tranzactionare MetaTrader 4 Supreme Edition

Mai multe aici: https://admiralmarkets.ro/analytics/technical-a...

Cel mai prețios sfat pentru Tranzacționarea cu succes

Si nu uita...

Alătură-te campaniei " Tranzactioneaza Responsabil" desfasurata de Admiral Markets. Începe tranzacționarea responsabilă pe un cont demo cu 5.000 USD virtuali sau pe un cont real cu minim 10 USD.

Urmareste pe Facebook hastagul #iAMtradingNOTgambling, pentru ca aici vei gasi toate sfaturile si gandurile vedetelor implicate in campania "Tranzactioneaza Responsabil".


Cristian Cochințu,
Admiral Markets.

Declinarea Responsabilității:

Acest mesaj este strict cu caracter informativ, nu este o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument financiar și nu reprezintă sub nici o formă termeni și condiții oficiale sau angajamente în relația cu Admiral Markets. UK Ltd. Nu există și nu este oferită nici o garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al UK Ltd, Admiral Markets.Group AS sau Admiral Markets AS. Admiral Markets UK Ltd nu oferă nici o garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existnd posibilitatea unei erori tehnice sau umane. Exceptand cazul în care este menționat expres, orice informație legată de prețuri sau cotații de tranzacționare ori instrumente financiare este strict informativă, ar putea să nu mai fie de actualitate și nu este o ofertă de vnzare, cumpărare sau cotare la un preț specificat. Admiral Markets UK Ltd este autorizat și reglementat de Autoritatea de Conduită Financiară din Marea Britanie cu seria FRN 595450. Mai multe detalii pot fi găsite pe site-ul Autorității de Conduită Financiară. Adresa Admiral Markets UK Ltd este One Love Lane, LondraEC2V 7JN. Numărul de înregistrare este 08171762. Admiral Markets UK Ltd este de asemenea reglementat sub Directiva Piețe in Instrumente Financiare (MiFID); pentru alte țări pe teritoriul Uniunii Europene, Admiral Markets UK Ltd oferă servicii sub regimul MiFID de passportare.

Tranzacționarea produselor financiare derivate, în marjă, implică un nivel ridicat de risc. Nu ar trebui să tranzacționați pe forex sau CFD decât dacă înțelegeți deplin modalitatea de funcționare, cum se poate realiza profit, care este riscul la care vă expuneți și cât puteți pierde. Rețineți vă rugăm că pierderile pot fi teoretic nelimitate și nici o sumă plătită inițial nu va putea limita definitiv riscul. Trebuie să vă evaluați poziția financiară și să vă asigurați că tranzacționarea pe instrumente financiare derivate este pe placul dvs. Există riscul să pierdeți toate sumele investite. Nu investiți decât sumele pe care vă permiteți să le pierdeți. Mai multe detalii despre riscul aferent tranzacțiilor financiare pe www.AdmiralMarkets.roAvertizare asupra riscului

CFD-urile sunt instrumente complexe și au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 83% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui să luați în considerare dacă înțelegeți modul în care funcționează CFD- urile și dacă vă puteți permite să vă asumați riscul ridicat de a vă pierde banii.