3 grafice pe care orice investitor ar trebui sa le cunoasca in Septembrie

Septembrie 05, 2016 09:43

Bine ati venit în luna Septembrie - o lună de coșmar pentru bursele de acțiuni de-a lungul istoriei. Statistic, am intrat în cea mai proastă lună a anului pentru investiții. Alături de un calendar supra-încărcat, nici o clasă de active nu este imună la evenimentele de risc major și implicit la potențiala volatilitate.

Prima dezbatere prezidentiala. O decizie de politica monetară în aproape fiecare zi de tranzacționare. Ședința G20.

Fără a menționa aici că luna în curs este SINGURA în care randamentul mediu al indicelui #SP500 a fost negativ începând cu 1928...

...și Aurul (#GOLD) confirmă statistica, amenințând că neobișnuitul calm caracteristic lunii August se apropie de sfârșit, indicând investitorilor să mizeze pe volatilitate, datorită perspectivelor de creștere a corelațiilor între piețe (afișate în Correlation Matrix și Correlation Trader).

Evident, nu există o garanție că volatilitatea se va materializa în curând (fii conectat la volatilitatea pieței cu Heat Map).

Însă, Rezerva Federală este așteptată să reînceapă ciclul de întărire a politicii monetare.

Toți și unchii acestora se așteaptă acum ca Janet & Compania să majoreze dobânda cheie în următoarele 4 luni. Șansele să se întâmple în Septembrie sunt mai mici (21%, în scădere cu 3% după NFP-ul de vineri), dar este foarte probabil (80%) să se întâmple în Decembrie (nu rata webinariile dedicate)

O dobândă mai mare are în general impact negativ pentru bursele de acțiuni și implicit indicii bursieri, din moment ce tinde să influențeze negativ profiturile companiilor și cheltuielile consumatorilor.

Ținând cont de acest sentinemt (nu avem motive să credem altceva), investitorii s-ar putea gândi cum cineva ar putea să monetizeze situația.

Dacă dobânda crește, poate companiile financiare (în special cele de asigurări și băncile ce depind de spread-ul dobânzilor) ar putea beneficia, dar restul ar întâmpina riscuri spre finalul anului, în special datorită evaluării și tehnic, piața are nevoie de niște scuze pentru a fi vândută.

Una dintre acele scuze în această perioadă este așa numitul squaring in time and price, arătat de indicele SP500 și nu numai.

Până acum observăm posibilitatea unui top la 360 de zile de la minimul din 24 August 2015 cu 360 puncte și 180 de zile de la minimul din Februarie 2016 cu aceleași 360 puncte.

Această rezistență a prețului și a timpului ne indică un posibil top sau un rally de 30 de zile pentru a finaliza mișcarea de epuizare la finalul lunii Septembrie.

Înregistrează-te la Admiral Markets pentru a primi rapoartele zilnice și săptămânale de piață.

Tranzacționează SP500 cu levier pana la 1:200, comision 0 si spread tipic 0,5 puncte.


AM-SP500-banner-EN-1200x627.jpg


Descarca Metatrader 4 Supreme Edition cu peste 60 de instrumente aditionale.


MT4-Supreme-Facebook-Cover-1200x627.png

TRADER 007: în lumea instrumentelor supreme de tranzacționare.


Cristian Cochintu
Admiral Markets

Declinarea responsabilității: Acest articol este strict cu caracter informativ și nu reprezintă o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument. Nu există și nu este oferită nici o garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al Admiral Markets. Admiral Markets nu oferă nici o garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existand posibilitatea unei erori tehnice sau umane. Exceptand cazul în care este menționat expres, orice informație legată de prețuri sau cotații de tranzacționare ori instrumente financiare este strict informativă, ar putea să nu mai fie de actualitate și nu este o ofertă de vanzare, cumpărare sau cotare la un preț specificat.

Avertisment Risc: Tranzacționarea CFD/Forex in marjă implică un nivel ridicat de risc. Nu ar trebui să tranzacționați decât dacă înțelegeți deplin modalitatea de funcționare, cum se poate realiza profit, care este riscul la care vă expuneți și cât puteți pierde. Rețineți vă rog că pierderile pot fi teoretic nelimitate și nici o sumă plătită inițial nu va putea limita definitiv riscul. Trebuie să vă evaluați poziția financiară și să vă asigurați că tranzacționarea pe instrumente financiare derivate este pe placul Dvs. Există riscul să pierdeți toate sumele investite. Nu alimentați decât sumele pe care vă permiteți să le pierdeți

Avertizare asupra riscului

CFD-urile sunt instrumente complexe și au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 83% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui să luați în considerare dacă înțelegeți modul în care funcționează CFD- urile și dacă vă puteți permite să vă asumați riscul ridicat de a vă pierde banii.