Probabilitatea de BREXIT la Casele de Pariuri si de Brokeraj

Iunie 02, 2016 19:42

Peste 80% din totalul pariurilor plasate la principalul bookmaker din UK pe referendum-ul din 23 Iunie sunt pentru un Brexit, însă probabilitățile nu sunt de partea lor.

Reprezentanții Ladbrokes au declarat că sunt mai mulți cei care mizează pe Brexit, în ciuda cotei de 5/2 pentru Ieșire și 3/10 pentru Rămânere.

BREXIT: 3.5 (DA), 1.30 (NU).

Bookmakerii au modificat în ultima perioadă cotele, de la 5/1 la 10/3 și până la 5/2 acum.

Un alt aspect interesant este că deși numărul pariurilor plasate pe Ieșirea din UE este mai mare, sumele plasate pe Rămânerea în UE sunt mult mai mari.

Pariul mediu pe BREXIT: 50 GBP (DA), 330 GBP (NU)

Poate pare ciudat, mai multe pariuri cu sume mici, respectiv mai puține pariuri cu sume mari, dar este specific evenimentelor importante din sport și politică.

Nu este un paradox, probabilitate mai mare și implicit cota mai mică (randamentul), atrage plasamente mai consistente, în timp ce surpriza atrage sume mai mici, datorită cotei foarte mari.

Nu prea are sens pentru briți un pariu de £50 pe rămânere, pentru un profit brut de £15.

Bookmaker-ul se așteaptă la plasamente de £100 milioane pe referendum, la nivelul unui turneu de grand slem (ex. Wimbledon).

Iată evoluția pariurilor în ultimele 2 luni.

Ladbrokes Brexit

GBPUSD si FTSE100

Dacă la casele de pariuri sumele mici sunt plasate pe surpriză, iar cele mari pe normalitate, cum abordează speculatorii și investitorii piața valutară și bursa locală de acțiuni?

Sondajele au fost foarte strânse, până când tabăra celor care pledează pentru Rămânere s-a detașat în urmă cu câteva săptămâni. Asta a susținut lira sterlină (GBPUSD +6.726%) care a atins maximul anului față de Dolar, tranzacționându-se la $1.47 în piața valutară.

Oricum, lira nu a reușit să continue avansul, utlimele sondaje arătând o creștere a procentelor în direcția Ieșirii din UE. Astfel, GBP s-a depreciat cu 1.3%, revenind la $1.44.

Conform Goldman Sachs, lira ar putea pierde 20% în cazul unui BREXIT. Pe de altă parte, se așteaptă ca rămânerea să genereze un rally de eliberare și Lira ar câștiga câteva procente.


GbpUsd - urmărește direct în browser (loghează-te sau închide fereastra care apare, click pe Menu și Open a Demo Account)

Campania politică din UK are tendința de a trimite piețele financiare într-un punct critic, în special Lira Sterlină (#GBP) și indicele compozit al celor mai importante 100 de companii britanice (#FTSE).

Drept rezultat, apare volatilitatea și oportunitatea de a tranzacționa cu risc limitat si potential mai ridicat, atât înainte, cât și după referendum (vezi si articolul Cum tranzactionezi un Brexit)

Esti pregatit sa tranzactionezi volatilitatea?

Participă la evenimentele dedicate și obține idei pentru viitoarele tale tranzacții și directii pentru următoarele investiții:

  • Probabilitatea de Brexit si Sentimentul Pietei
  • Implicatiile Politice si Economice
  • Oportunitatile de Tranzactionare
  • Cea mai buna Protectie in caz de Brexit

WEBINAR - Luni 20 Iunie, cu Liviu Moldovan si Radu Ciofu

Inregistreaza-te AICI (locuri limitate)

SEMINAR - Marti 21 Iunie, la sediul Admiral Markets

Inregistreaza-te AICI (locuri limitate)

TESTEAZĂ tranzacționarea cu bani virtuali

Obține un cont demo de practică cu 10.000 RON


Departamentul de analiză Admiral Markets

Declinarea responsabilității: Acest articol este strict cu caracter informativ și nu reprezintă o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument. Nu există și nu este oferită nici o garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al Admiral Markets. Admiral Markets nu oferă nici o garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existand posibilitatea unei erori tehnice sau umane. Exceptand cazul în care este menționat expres, orice informație legată de prețuri sau cotații de tranzacționare ori instrumente financiare este strict informativă, ar putea să nu mai fie de actualitate și nu este o ofertă de vanzare, cumpărare sau cotare la un preț specificat.

Avertisment Risc: Tranzacționarea CFD/Forex in marjă implică un nivel ridicat de risc. Nu ar trebui să tranzacționați decât dacă înțelegeți deplin modalitatea de funcționare, cum se poate realiza profit, care este riscul la care vă expuneți și cât puteți pierde. Rețineți vă rog că pierderile pot fi teoretic nelimitate și nici o sumă plătită inițial nu va putea limita definitiv riscul. Trebuie să vă evaluați poziția financiară și să vă asigurați că tranzacționarea pe instrumente financiare derivate este pe placul Dvs. Există riscul să pierdeți toate sumele investite. Nu alimentați decât sumele pe care vă permiteți să le pierdețiAvertizare asupra riscului

CFD-urile sunt instrumente complexe și au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 83% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui să luați în considerare dacă înțelegeți modul în care funcționează CFD- urile și dacă vă puteți permite să vă asumați riscul ridicat de a vă pierde banii.