Ce principii din sport ar trebui sa respecte orice Trader: interviu cu Ionut Iftimoaie

Iulie 14, 2016 13:48

"Aș putea face asta. Puțină practică și dorința de a reuși mi-ar deschide calea spre succes." Este probabil gândul comun al sportivilor care urmăresc Jocurile Olimpice din fața monitoarelor, dar și al traderilor și investitorilor ce au în fața graficele prețurilor. Fie că vorbim despre un sport olimpic sau tranzacționare, calea spre succes ar putea fi pavată cu intenții bune, dar intenția nu poate înlocui stiința și atitudinea de învingător.

Iată cele 3 principii ale succesului în opinia lui IONUT IFTIMOAIE, care să te ajute în competiția Tranzacționează ca un Olimpic, cu premii totale în valoare de 20.160 RON:

CEEA CE NU VEZI FACE TOATĂ DIFERENȚA

"Un meci de box nu durează în general mai mult de câteva zeci de minute, regulă valabilă în majoritatea sporturilor. Spectatorii admiră aptitudinile sportivilor care par că fac totul cu o mare lejeritate și fără prea mult efort. Ceea ce spectatorii nu văd este munca depusă de aceștia pentru a face ca totul să pară atât de ușor.

Sportivii își încep cariera când sunt încă niște copii și în momentul în care apar în fața publicului au deja câțiva ani sau chiar decenii de practică.

Suplimentar, sportivii nu încetează niciodată să-și dezvolte aptitudinile. În fiecare zi practică poate aceleași lucruri de bază, specifice domeniului, pentru a-și îmbunătăți performanțele puțin câte puțin și pentru a deveni mai eficienți. Sportivii de performanță, însă, nu își lucrează doar aptitudinile fizice, ci și pe cele mentale pentru a deveni bine pregătiți și compleți", explică Ionuț Iftimoaie, ambasador al competiției de tranzacționare dedicată Jocurilor Olimpice de Vară 2016.

La bursă, toți traderii și investitorii vor să câștige bani, dar foarte puțini sunt dispuși să ÎNVEȚE cum să câștige bani. Asta diferențiază gamblerii ocazionali de traderii de cursă lungă.

FIECARE OPONENT ESTE DIFERIT

"În sport, fiecare meci este diferit pentru că adversarul este mereu altul. Fiecare oponent are propriile aptitudini, precum și o atitudine și un stil diferit. De aceea, pentru a-ți maximiza șansele de reușită, trebuie să te adaptezi la fiecare dispută. Trebuie să știi ce strategie se aplică și ce strategie nu se aplică în fiecare situație.

Nu poți să aplici aceeși tactică de fiecare dată și să te aștepți să câștigi. Nu există astfel de scurtături în sportul de performanță. Trebuie să îți adaptezi tactica în funcție de condițiile de moment și să îți optimizezi strategia de la meci la meci", spune Ionuț Iftimoaie.

În trading există așa-numitele circumstanțe specifice. Trebuie să fim capabili să înțelegem acele circumstanțe specifice pentru a identifica tipul de analiză care li se aplică. Trebuie să înțelegem ce este normal pentru o anumită situație și ce este anormal. Nu reziști prea mult în piață dacă tranzacționezi anormalul.

Așa că trebuie să fim capabili să definim circumstanțele în cadrul trendului sau evenimentului, precum și aspectele analizei tehnice sau macroeconomice care se aplică și care nu se aplică.

ESECUL NU ESTE FATAL

"Pe parcursul carierei, un sportiv dispută zeci de meciuri. Chiar dacă nimănui nu-i place să piardă, sportivii știu că nu trebuie să câștige fiecare meci pentru a fi în top.

Poate fi verificată cu lejeritate rata de reușită a celor mai mari sportivi din toate timpurile. Se poate observa cu ușurință că nu este necesară nici măcar o rată de 50% pentru a fi numărul #1 în orice domeniu. A te focusa pe procentul disputelor câștigate este o greșeală de amator pentru că acesta este nesemnificativ", concluzioneză Ionuț Iftimoaie, ambasador al competitiei Tranzactioneaza ca un Olimpic.

În tranzacționare, NU contează de câte ori ai dreptate și de câte ori te înșeli, ci CÂT câștigi când ai dreptate și CÂT pierzi când te înșeli. Totul se rezumă la maximizarea profitului și minizarea pierderii. Poți fi un trader profitabil, chiar foarte profitabil, cu mai puțin de 50% tranzacții câștigătoare.

Trebuie să înțelegi că eșecurile fac parte din joc și să înveți să le accepți. Nu poți evita inevitabilul. Eșecul nu este fatal, în schimb renunțarea este.

Concluzii

Credem cu tărie că, adoptând aceleași principii, traderii își pot îmbunătăți performanțele. Succes tuturor in competita de tranzactionare dedicata Jocurilor Olimpice de Vară!

ÎNREGISTREAZĂ-TE ÎN COMPETIȚIE AICI

Partener Media - FORBES ROMÂNIA

Medaliații vor fi decorați la Gala Forbes 500 Business Awards 2016 din luna Octombrie


Departamentul de Analiză
Admiral Markets

Declinarea responsabilității: Acest articol este strict cu caracter informativ și nu reprezintă o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument. Nu există și nu este oferită nici o garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al Admiral Markets. Admiral Markets nu oferă nici o garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existand posibilitatea unei erori tehnice sau umane. Exceptand cazul în care este menționat expres, orice informație legată de prețuri sau cotații de tranzacționare ori instrumente financiare este strict informativă, ar putea să nu mai fie de actualitate și nu este o ofertă de vanzare, cumpărare sau cotare la un preț specificat.

Avertisment Risc: Tranzacționarea CFD/Forex in marjă implică un nivel ridicat de risc. Nu ar trebui să tranzacționați decât dacă înțelegeți deplin modalitatea de funcționare, cum se poate realiza profit, care este riscul la care vă expuneți și cât puteți pierde. Rețineți vă rog că pierderile pot fi teoretic nelimitate și nici o sumă plătită inițial nu va putea limita definitiv riscul. Trebuie să vă evaluați poziția financiară și să vă asigurați că tranzacționarea pe instrumente financiare derivate este pe placul Dvs. Există riscul să pierdeți toate sumele investite. Nu alimentați decât sumele pe care vă permiteți să le pierdeți
Avertizare asupra riscului

CFD-urile sunt instrumente complexe și au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 83% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui să luați în considerare dacă înțelegeți modul în care funcționează CFD- urile și dacă vă puteți permite să vă asumați riscul ridicat de a vă pierde banii.