Atentie la factorii tehnici si la NFP : urmeaza o saptamana cu putine stiri.

August 28, 2016 20:05

Saptamana care urmeaza este una fara evenimente fundamentale din categoria celor cu adevarat "majore". Cel mai important reper al saptamanii va fi raportul job-urilor din Statele Unite ale Americii: NFP - indicator care in mod obisnuit este publicat vinerea.

Ce inseamna pentru traderi lipsa evenimentelor majore din calendarul economic

Lipsa evenimentelor fundamentale in general inseamna o saptamana mai "linistita" si fara miscari bruste ale pietelor financiare. Nu va ganditi ca pietele nu se mica - se misca aproape la fel ca in orice alta saptamana insa sansa miscarilor bruste se reduce semnificativ. In opinia mea, acest lucru este pozitiv, pentru ca spike-urile (miscari bruste ale pretului) in general ating nivele de stop-loss si pot inchide sau deschide pozitii care ar fi fost castigatoare in conditii de volatilitate normala. Deci, din acest punct de vedere, in general saptamana aceasta putem folosi stop-ur un PIC mai mici. Evidentiez un pic, pentru ca miscarea totala a pretului e aproximativ la fel, stiri sau nu.

Factorii tehnici sunt mai importanti

Nu este o regula clara insa, in saptamanile cu stiri mai putine pretul se misca mai mult dupa criterii tehnice si ca raspuns la ultimele miscari mari.

De exemplu, la sfarsitul saptamanii trecute, dolarul s-a intarit semnificativ datorita discursului presedintelui FED Jannet Yellen. Totusi, discursul nu a fost unul revolutionar si nici nu au fost oferite cu adevarat informatii noi. Daca luam in calcul ca in general vineri e una dintre zilele cu volatilitate mare si lichiditate redusa, creste semnificativ sansa unei scaderi a dolarului in prima parte a acestei saptamani. Motivul: USD trebuie sa retraga o parte din miscarea emotionala facuta vineri.

In general, miscarile strict tehnice sunt miscari similare cu cele ale unui pendul, asa ca exista sansa unor deprecieri ale USD mai mari decat ar fi cazul.

Pentru Eur/Usd acest scenariu poate insemna noi minime si depasirea pragului de la 1.1200. Prin depasire inteleg o scadere consistenta sub acest nivel, nu doar o "ïntepare" a lui pentru cateva minute sau zeci de minute.

Scenarii pentru NFP

Scenariul cel mai probabil: Avand in vedere ca e si vara, cel mai probabil numarul job-urilor din SUA va fi unul pozitiv, probabil mai bun decat asteptarile. In cazul in care dolarul este la un nivel mai redus decat inceputul saptamanii, atunci creste sansa unei noi miscari de apreciere si posibil noi minime fata pragurile atinse vineri.

Scenariul mai putin probabil: Personal nu cred, dar e posibil ca datele din piata muncii sa vina semnificativ sub asteptari. In acest caz, dolarul ar putea face noi minime fata de cele atinse saptamana trecuta.

Pentru cotatia Eur/Usd asta ar insemna o depasire a pragului din zona 1.1350


Obtine zilnic idei pentru urmatoarele tranzactii si directii pentru viitoarele investitii.

Olimpiada Traderilor și Investitorilor la Bursă

Câștigă 10.000 RON și Medalia de Campion

Fond de premiere - 20.160 RON • Partener media - Forbes Romania • Ambasador al competiției - Ionuț Iftimoaie.

Află mai multe aici

MetaTrader 4 pentru browser, fără instalare sau un anumit sistem de operare.

Echipa de analiza Admiral Markets,

Declinarea responsabilității: Acest articol este strict cu caracter informativ și nu reprezintă o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument. Nu există și nu este oferită nici o garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al Admiral Markets. Admiral Markets nu oferă nici o garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existand posibilitatea unei erori tehnice sau umane. Exceptand cazul în care este menționat expres, orice informație legată de prețuri sau cotații de tranzacționare ori instrumente financiare este strict informativă, ar putea să nu mai fie de actualitate și nu este o ofertă de vanzare, cumpărare sau cotare la un preț specificat.

Avertisment Risc: Tranzacționarea CFD/Forex in marjă implică un nivel ridicat de risc. Nu ar trebui să tranzacționați decât dacă înțelegeți deplin modalitatea de funcționare, cum se poate realiza profit, care este riscul la care vă expuneți și cât puteți pierde. Rețineți vă rog că pierderile pot fi teoretic nelimitate și nici o sumă plătită inițial nu va putea limita definitiv riscul. Trebuie să vă evaluați poziția financiară și să vă asigurați că tranzacționarea pe instrumente financiare derivate este pe placul Dvs. Există riscul să pierdeți toate sumele investite. Nu alimentați decât sumele pe care vă permiteți să le pierdeți.
Avertizare asupra riscului

CFD-urile sunt instrumente complexe și au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 83% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui să luați în considerare dacă înțelegeți modul în care funcționează CFD- urile și dacă vă puteți permite să vă asumați riscul ridicat de a vă pierde banii.