Analiză Fundamentală Forex

Festivalul Federal Reserve


De departe cel mai important și mediatizat eveniment al perioadei recente a fost ședința de politică monetară a Federal Reserve. La care putem adauga lunga serie a declarațiilor oficialilor FED din aceasta săptămână. Toate acestea, anunțând un nou "stance" în politică monetară.

Ședința Federal Reserve, importantă pe termen lung

Așa...


Vezi mai multe


Ședința Federal Reserve, în siajul ședinței BCE


Cum niciunul dintre scrutinele electorale ce au avut loc de-o parte și de alta a Canalului Mânecii nu au avut darul să genereze o volatilitate mare în piețele financiare, ședințele băncilor centrale vor fi cele care (re)încep să capteze atenția investitorilor.

ECB, pe o trasă mai puțin abruptă

Ședința Băncii...


Vezi mai multe


Un NFP bun pentru toată lumea


Final de saptămână important și interesant în acelasi timp: D. Trump forțează ieșirea SUA din acordul de la Paris, cu consecințe marcante asupra piețelor de energie, în timp ce Bureau of Labor Statistics publică datele despre piața forței de muncă.

NFP, UNR, starea economiei si inflația

Non Farm Payrolls (NFP)...


Vezi mai multe


Buy the rumor, sell the oil


Viena, 25 mai 2017. Ședința țărilor membre OPEC plus parte a țărilor non-OPEC. Totul decurge conform planului, însă cotația barilului plonjează cu 5%. Ce va urma?

O decizie costisitoare

De fapt, ce s-a decis? S-a decis prelungirea precedentului acord de reducere a producției zilnice de țiței, acord parafat în noiembrie...


Vezi mai multe


Donald Trump: “Let's make the dollar weak again!”


Evident, nu a declarat așa ceva președintele Statelor Unite. Însă, dacă stăm și analizăm acțiunile lui recente, nu avem cum să nu constatăm că, de fapt, aproape orice inițiativă de la învestirea în Biroul Oval a avut consecințe negative asupra dolarului.

Dolarul, pe tobogan

Dolarul a înregistrat cea mai slabă...


Vezi mai multe